Frågor om blårök, GTV TB. Giovani Fri 07 Jan 09:01 2005


Fel Symptom:
När man startar bilen ( när den är kall) första 30sec är allt normalt. Sen börjar den blåryka kraftigt. Gasar man så att man håller högt varvtal blåryker den inte.
NÄr den blir varm ( vatten temp över 70grader) slutar den blåryka på tomgång också. Gasar man ett par gånger (så den når rödmarkering) när den står stilla så kommer det en liten puff av blårök som egentligen är försvinnande lite. Den syns knappt.
Jag misstänker att lagren i turbon släpper förbi olja när dem är kalla, sen när dem blir varma expanderar dem och tätar tills man tokgasar så oljetrycket blir jätte högt och då släpper dem en droppe eller två ( avgaspuffen) Men att plocka loss turbon för att kontrollera den är ett par dagars jobb?!?! Det som stärker denna teori är att jag körde på en tröttoar kant i somras som knäckte hela downpipen, klan detta också ha knäckt lagerhuset? Men turbon laddar som vanligt fortfarande. Borde den inte fungera sämmre då? Turbon är i övrigt bara två sommrar gammal... den har 360gr. lager.
Kolvringar kan det inte vara för då ska den blåryka HELA tiden, eller?
Ventiltätningar? Nja då ska den inte blåryka så länge när den är kall ( på tomgång) sen ska blåröken komma direkt när man startar bilen och inte efter en stund ( ca30 sec.) Dessutom ska den blåryka Varje gång man växlar typ... Eller?
Hoppas jag kunde förklara läget så bra att någon kan ge några tipps om vart man ska leta?
Nänmvärt; bilen går lika bra som vanligt, den misständer inte, inga missljud, och ingen ´märkbar` oljeförbrukning.
Det här kanske kan utesluta vissa saker?
- vevhusvenitlationen är inte täpt. burken/ separatorn var inte geggig och det flödar fritt genom den.
- Kompression provet gav följande reslutat.
Cyl1=13,1bar
Cyl2=13,3bar
Cyl3=13,5bar
Cyl4=13bar
Cyl5=12,5bar
Cyl6=12,9bar
1bars skillnad mellan högsta och lägsta värdet är väl acceptabelt?


Svara på ovanstående inlägg
Rubrik       
Text         
Bifoga bild Använd JPEG eller PNG (GIF stöds ej längre)
Användarnamn
Lösenord