Re. Frågediskussion inför träffen med gen.agenten i februari 155-forever! Tue 04 Jan 01:57 2005 Visa trådens start


Besökte för ett antal månader sen min lokala ÅF av reservdelar för att beställa delar till min Alfa 155. Passade då även på att fråga om priset på ett par nya sidokjolar. Dom skulle kosta runt 900kr/st vilket ju lät ok. Var dock en del jobb kvar på bilen varför jag avvaktade med att beställa.

En tid senare beställer jag kjolarna + en tändspole hos en annan närliggande ÅF. Detta på grund av att dom lämnade 10% rabatt till medlemmar i CAR. Jag uppger vad jag tidigare fått för pris på kjolarna. Om priset stämmer ger jag honom klartecken att beställa i annat fall lovar han att höra av sig. Jag räknar då med att dom kommer kosta max 1000 kr/st.

Efter 4 veckors väntan dyker då äntligen tändspolen upp men inte kjolarna som uppges vara "restade". 1-2 veckor senare anläder dock även dom. Glad över att grejerna kommit går jag dit för att hämta ut dom. Till min förvåning har nu priset plötsligt stigit till över 1600 kr/st!!! En liten lätt prisjustering på 60% är tydligen sånt man får räkna med???

Återförsäljaren skyller på dåligt uppdaterat data-system och att dom inget kan göra åt saken. Jag föreslår att dom ska kontakta OOB men får till svar att det är meningslöst. Dom är som dom uttrycker det "stenhårda" i sån här fall!

Helt otroligt!

Jag är givetvis inte tvingad att lösa ut kjolarna utan kan välja att låta dom gå i retur. Till saken hör dock att jag behöver dom...

Ska det behöva vara så här att äga en Alfa??!

Ska kunden behöva drabbas av att bristande uppdatering i återförsäljarens/generalagentens data-system???

Min fråga till OOB är om nybilskunderna behandlas på samma sätt??!

Beställ en ny Alfa 147 för 200´ men räkna med att den kostar 320´ när du ska hämta den?!


Svara på ovanstående inlägg
Rubrik       
Text         
Bifoga bild Använd JPEG eller PNG (GIF stöds ej längre)
Användarnamn
Lösenord