Även FIAT-ägarna är missnöjda gtj Mon 03 Jan 16:01 2005 Visa trådens start


Hittade nedanstående skrivet av en Punto-ägare som tröttnat:


Vad ÄR det för fel på FIATs organisation?

Jag har i många år varit FIAT-ägare. Modeller och årsmodeller har skiftat, men de har alla haft en sak gemensamt: De har berett mig ytterst få bekymmer och mycket glädje. Design ock körglädje utmärker FIAT, och priset har också varit i högsta grad tilltalande.

Visst har jag hört om den dåliga säljorganisationen. Med några års mellanrum har man omorganiserat, och NU! Nu ska allt fungera, minsann.

Själv har jag inte haft några problem. Bilköp är ju sällanköp, och att det inte funnits en handlare på min hemort har jag kunnat leva med. Jag har i alla fall haft tillgång till en utmärkt verkstad.

Men nu känner även jag av att något är skevt. Min sist Punto skulle servas och eftersom det började bli dags att byta kamremockså, kom verkstaden och jag överens om att göra allt på en gång.

Dock behövdes specialverktyg för att byta kamremmen, verkstaden beställde hem och vi började vänta. Någon vecka trodde vi det skulle ta.

Nu har vi väntat sex veckor. Verkstaden får inga leveransbesked. I min nöd ringde jag själv och frågade Olle Olsson-bolagen i Uppsala. Man beklagade givetvis att det tagit så lång tid, men sade också att finns det inga verktyg så finns det inga.
I min enfald trodde jag att man måste kunna tillhandahålla verktyg för reparationer i samma ögonblick som man börjar sälja en modell. Man ville hos Olle Olsson-bolagen inte heller ha kunder som ringde och klagade sin nöd, det skulle verkstäderna göra. Verkstäderna får inte heller några besked.

Mitt problem var, att de 80 000 km, som är gräns för byte av kamrem snabbt närmar sig. Jag kör rätt mycket och behöver min bil. Därför ser jag till att service och byten sker i tid.

Nu undrar jag: Vem tar ansvaret för att jag inte kan få gjort ett rutinmässigt byte. För man måste väl säga att byte av kamrem är en rutinsak, det sker ju på de flesta bilar med visst intervall.

Jag slår vad om, att FIAT skulle slå ifrån sig med båda händerna om jag stod där med en sönderslagen motor och ville ha hjälp, om mätaren slagit över den magiska gränsen. Med den juridiska rätten på sin sida dessutom. Jag har ju skyldighet att sköta min bil och göra det som krävs.

Och VARFÖR får inte FIAT till det med sin organisation? För mig ter det sig inte särskilt proffsigt att man inte kan leverera nödvändiga verktyg för att verkstaden ska kunna serva en bil som funnits på marknaden i fyra år.

För mig blir frågan i alla fall akademisk: Idag bytte jag min kära, slitstarka, pålitliga, körglada Punto mot ett annat märke. Jag kommer att sakna den, men jag vågar inte längre äga den.

Karin Gunnarsson
Karlskrona

Svara på ovanstående inlägg
Rubrik       
Text         
Bifoga bild Använd JPEG eller PNG (GIF stöds ej längre)
Användarnamn
Lösenord