Re. OOB handlar strikt företagsekonomiskt tony Thu 23 Dec 08:28 2004 Visa trådens start


Intressant ämne.

Om det verkligen är så som beskrivs i denna tråd kan det ifrågasättas om Generalagenten (GA) agerar diskriminerande mot små, oberoende bilverkstäder.

En GA inom EU är förbjuden att särbehandla en oberoende bilverkstad gm att vägra tillhandahålla teknisk utbildning, information, specialverktyg eller reservdelar på exakt samma sätt som till de av GA auktoriserade "officiella" verkstäderna. (Detta enligt gruppundantaget för fordonstillverkare avseende distribution och underhåll av motorfordon; Kommissionens förordning nr 1400/2002.)

Om en dominerande aktör, exv OOB, "styr över" kunder till egen verkstad mha sådana otillåtna metoder kan en anmälan till Konkurrensverket göras av en förfördelad part. Med dominerande ställning kan grovt jämnställas en 30% marknadsandel, i detta fallet är den relevanta marknaden troligen enbart reparation/underhåll av Fiat/Alfa Romeo produkter.

Kan garantera att det är ingen lekstuga om så skulle visa sig vara fallet vid en prövning. Upp till 10 % av omsättningen i ett felande företag kan utdömas i konkurrensskadeavgift.

Svara på ovanstående inlägg
Rubrik       
Text         
Bifoga bild Använd JPEG eller PNG (GIF stöds ej längre)
Användarnamn
Lösenord