Visar artikel nr: 98

Inlagd av: Magnus Emanuel
Familjerally till Taxinge Slott

Dagen började med lite gråmulet väder, men när vi alla kommit iväg från första samlingsplatsen som var vid Scaniarinken i Södertälje så sprack molntäcket upp och solen visade sig.

Det var en skojig och kul roadbook som tilltalade de flesta Alfaåkare och dess medresenärer. Det började med ett ljudtest, där man mätte skillnaden i decibel mellan tomgångsljudet och vid frivilligt gaspådrag. Min spider hade 65dB vid tomgång och 104dB vid alldeles för många tusen varv på varvmätaren.

Nästa kontroll var en obemannad kontroll med ett spel där man skulle kasta två tärningar och motspelaren var den bil som man hade närmaste framför sig och den av förarna som fick högst antal tärningsögon fick åka vidare och den andra fick stå kvar och spela mot nästa bil. Den som lyckades stå kvar längst fick ett pris.

Den tredje kontrollen var en gjord så att man fick på ca 20 meters avstånd visa med händerna hur pass hög och bred en tunneln skulle vara för att man skulle kunna köra igenom den med sin bil. Man använde sig då av en "höjdhoppställning"

Sedan bar det iväg mot kakorna och tårtorna på Taxinge Slott. När vi anlände fick vi penna och papper i vår hand för att avverka den sista kontrollen på denna resa som var en tipsrunda. Frågorna som Peter Söderlund gjort var svåra, för den som inte var Alfa Romeo fanatiker. Sedan var det samlig i stora salen på slottet där det serverades kaffe, tårta bullar och kakor. Efter kaffet var det prisutdelning och sedan samlades man återigen nere vid bilparkeringen för att njuta av de italienska skönheterna som stod och glittarde i höstsolen.

En helt fantastisk dag blev detta och det märks att detta är en uppskattad träff på antalet bilar som kom. Ett extra tack får man väl ge till alla som ställde upp hjälpte till att anordna denna dag.


Här nedan kommer ett antal resultat från dagen övningar:

Decibeltävlingen vanns av:
Ålander och hans 1750 Berlina. Skillnaden mellan tomgång och frivilligt gaspådrag var hela 46 dB

Tärningstävlingen vanns av:
Familjen Selbo och deras 164 3.0 V6. De fick stå kvar längst vid kontrollen.

Bäst koll på bilen :
Hade Tony Gustavsson, men jag har tyvärr ingen uppgift om vad han körde för bil.

Tipsrundan vanns av:
1:a pris gick till Per Anton Olsson
2:a pris gick till Magnus Emanuel och Familjen Selbo (delad andra plats)

Finaste bil vanns av:
Lars Englén och hans fina vita Giulia TI (finns på bild här nedan)

Den som åkt längst till denna träff var:
Jonas Nilsson och hans Montreol


Det finns 18 Bilder