Visar artikel nr: 93

Inlagd av: Rikard Olson
Umeköret Classic 2001 - Träffen som inte blev av fast ändå blev nåt.

2 veckor före den 11 augusti 2001 ställdes träffen in p.g.a. att inga hade anmält sig, men någon dag efter detta kom vi att höra talas om en intressant person i Ö-vikstrakten som skulle ha några Alfor och en del andra roliga bilar också. Vid närmare efterforskning visade sig han heta Håkan Nordin och han hade en slags utställning i sitt sommarhus. Kontakt togs om det skulle gå att ordna ett besök den 11 augusti då Classic-träffen alltså egentligen skulle ha gått av stapeln och efter lite telefonerande var det klart att vi var välkomna.

När dagen var inne var vi fem Alfor som startade från Gamlia i Umeå vid tiotiden, det var; Spider -93, Alfetta 1,8 -76, Alfetta Guldfyrklöver -84, 75 V6 -89 och 164 V6 -95, i Ö-vik anslöt 155 TS -96 och 164 TS -93. Med andra ord var det en lite spridd skur av Alfas senare bilutbud som i samlad tropp åkte vidare några mil söderut.

Efter 20 minuters färd på sedvanligt tjälskjutna Norrlandsvägar kom vi fram till Håkan och Birgittas sommarparadis. Eftersom vi hade färdats en och en halv timme blev vi först av allt bjudna på kanonfika i själva huset och vi förstod redan där att ens närhistoria hade varit mycket intressantare och roligare än man mindes den. Hela huset var som att göra en resa tillbaka till barndomen och vidare till far- och morföräldrarnas tid med detaljer överallt som hade sin historia. Bl.a. annat fanns där en korsett som använts på den tiden då man snörde kvinnokroppar till att få den tidens idealformer - vilka i och för inte är så långt ifrån det som vissa opererar sig till idag. Där fanns skyltar av alla de slag från emalj till plast som var och en förklarade på sitt sätt hur något förhöll sig.

Efter fikat vidtog så inspektionen av motorfordonen via de obligatoriska parkeringsautomaterna. Ute stod en Bertone, 75 TS, Jaguar 240s, Ford typ Transitbuss ca 50-tal, inne fanns en Spider serie III, en Citroen 2CV med tältstolsstolar, Ford Ranchero, MGA, Morris Minor, Giulietta -58 och Berlina. En Alfa 90 fanns också i ägorna men för dagen utlånad. Det här var alltså bara bilarna, motorcyklar fanns också, nämnas kan en isracing Java med sina typiska asymmetriskt dubbade däck eftersom man kör vänstervarv, och då menar jag verkligen dubbar, 45mm långa tror jag de var. En militär crossmotorcykel, Itera plastcykel och 3 Bambino barncyklar fanns att beskåda och drömma sig tillbaka till. En Crescent 70-tals tävlingscykel men förkrympt till barnstorlek i tidstypisk orange färg. En rulle med pepitarutig tejp låg där också. Massvis av emblem från allt från bilar till cyklar och reservdelsleverantörer. En Ferrariflagga prydde också väggen. En krocktestdocka bevakade vedbon och bakom den hittade man utedasset. Återigen ute upptäcktes motoroljestället med sorterade viskositetsgrader i fina plåtdunkar från Gulf.

Håkan berättade att det bara blivit att han samlat på sig alla fordonen p.g.a. att han hade svårt för att sälja saker. Han förklarade också att det på senare tid varit på Birgittas initiativ som t.ex. Spidern, som var i ett otroligt fint skick, och Transitbussen, som istället var i bruksskick, kommit in familjen.

De sju Alfabarnen som var med under dagen uppskattade nog grannens kalkoner, som ju lät väldigt roligt, och påfåglar, som är väldigt vackra, allra mest. Vi hade beställt soligt väder och då blev det så också. Dagen avslutades med att tacka för besöket genom att förvärva Håkan och Birgitta ännu en skylt till samlingen där det stod "Alfa Romeo parking only" så klart.

Det finns 20 Bilder