Visar artikel nr: 88

Inlagd av: Göran Persson
Cronoscalata del CAVALLINO

Cronoscalata del CAVALLINO
IV Trofeo ”Enzo Ferrari”

En kompis ringde mig igår när han var ute och körde en tur med sin Ducatti , ”du det är biltävling i Maranello, massor av Ferrari, Maserati och även Lotusar och Jaguarer mm”. Något sådant kan man ju inte missa så jag gav mig ut genast. Med resultat att man tillbringat det mesta av både Lördagen och Söndagen i Maranello. Redan vid infarten till Maranello mötes man av motorljud då Luca Badoer höll på att testa Ferraris F1’or inför Tysklands Grand Prix.

Som depåer användes de flesta av byns parkeringsplatser, med resultat att på väg hem så möte man en Maserati Eldorado Indy på huvudgatan och utanför ett café höll det en Lancia Montecarlo Silhoutte, bilar man definitivt inte annars ser på allmän väg.

Loppet var i form av en backtävling med start i Maranello centrum och mål uppe i bergen i Serramazzoni, en sträcka på 7600 m och med en stigning på ca 335 m, en trevlig väg som normalt är en mycket bra sträcka att ta ut Alfan på.

Anmärkningsvärt var att se en del av de extrema banbilar som deltog med en markfrigång på endast ett par centimeter, jag brukar få bottenkänning med min standard Alfa.

Det tävlades i ett sextital klasser, med flera Alfor bland deltagarna också. Efter loppet kördes det uppvisning med ett femtital Ferrari och Maserati. Och som föråkare var bl.a. tidigare nämnda Maserati och Lancia.

Bifogar en del bilder.

Distinti Saluti!
Göran

Det finns 62 Bilder