Visar artikel nr: 70

Inlagd av: Henrik Selbo
Fler bilder från Skokloster 1/5

Om jag inte kommer ihåg helt fel så var det liknande väder inför förra årets mötespremiär på Skokloster den 1:a maj. Molnen hängde tunga och vi var inte helt säkra på om vädret skulle bli bättre eller sämre. I vanlig ordning så stod lilla Bertonen fortfarande nere i garaget (brukar vara så varje 1:a maj....) så det fick bli vår bruksbil istället, en Alfa 164.

Väl framme vid startpunkten på Shellmacken i Bålsta så möttes vi av massor av bilar, fler än vad det brukar vara vid detta årliga evenemang. Det var en blandning av Alfa (majoritet), Fiat, Ferrari och diverse andra Italienska fordon. Barchetta-gänget dök så småningom upp i karavan och det närmade sig starten för karavankörningen till Skokloster. Tja, hur många kan vi ha varit? Egen gissning är minst 60 bilar i karavanen mot Skokloster. Åke Nyberg, klubbmästare i öst och tillika arrangör av dagens evenemang, såg till att tre fina Giulia Super radade upp i Italienska flaggans mönster. En grön, en vit och en röd. Åkes egna var den röda.

Vis av tidigare års strul med blöt gräsmatta och lergropar så äntrade vi gräsplanen utanför Skokloster med största försiktighet. Andra som inte haft den erfarenheten från förr fick det nu.... genom att fastna i leran.... Men som det alltid är i Alfa-klubben så fanns hjälpen aldrig långt borta och man hjälptes åt att knuffa upp bilarna på mindre blöta partier av gräsplanen.

Åke Nybergs jobb med att försöka få lite äldre Alfor att delta i träffen hade lyckats och vi fick se en härlig blandning av Giulior, Giulia Supers, Giuliettor med mera. Men det fina med den här träffen är att både nya och gamla bilar samsas på samma ytor. Som exempel så fanns det några exemplar av Alfa 147 på plats. Med andra ord så visade vi upp en blandning av bilar från fyra årtionden, och det är inte dåligt!

Jag hann med att knäppa lite bilder på träffen för att ni som inte var där skulle få se alla dessa Italienska skönheter som radats upp.

Ha´ det!
/Henrik

Det finns 37 Bilder