Visar artikel nr: 57

Inlagd av: Göran Persson
Modena Terra Di Motori

För andra året i rad låter man Modenas biltillverkare ställa ut sina bilar på Piazza Grande. I år har man lyckats få ihop 7 stycken olika tillverkare inklusive Lamborghini som egentligen kommer från Bologna. Några ganska okända som Pagani, Qvale och Edonis, men alla fullgoda sportbilar. Priserna är också sportbilsmässiga i intervallet 700 000 till 7 miljoner SEK. De mer kända är Ferrari, Maserati, DeTomaso och Lamborghini.
Edonis är en bil som bara görs i en begränsad upplaga av 20 stycken, detta bilmärke har även en viss koppling till Buggati som också byggdes i Modena (EB 110).
Qvale är ett Amerikanskt företag som bygger sina bilar i Modena och Mangusta modellen lär vara ett projekt man tagit över från De Tomaso, båda har Ford V8 motor.

Jag vill ge er chansen att njuta av bilderna, tyvärr kan jag inte bidra med motorljudet här, annars hade showen varit komplett.


Efter att sett alla dessa bilar känner man sig benägen att utnämna Modena till Sportbilarnas huvudstad i världen, även om inte Alfa tillverkas där.

Det finns 57 Bilder