Visar artikel nr: 56

Inlagd av: Benny Jonsson
I Hans G. Lehmans fotspår.

Onsdags morgon brukar betyda att man skall ta sig till jobbet. Men inte idag ! Idag skulle Erik J och jag sätta oss och i bilen och köra 37 mil till Arjeplog och Fiat Autos Vintertest anläggning.

Det var nämligen så trevligt att vi blivit lovade en provkörning av Alfa 156 GTA ! Beteckningen GTA är en beteckning som förpliktigar hos Alfa Romeo. Dom som är tillräckligt gamla minns bataljerna på motortävlingarna på 60 talet mot bla BMWs 2002 vagnar. På den tiden var Alfa Romeo GTA en extremt tävlingsmaskin som lämnade över 200 hästar ur 1300 ccm stora motorer !

Alfa Romeo har inte gjort några vagnar med beteckningen GTA sedan dess, det närmaste en sådan bil var möjligtvis 155 Q4 DTM som var fyrhjulddriven och dominerade sportvagnstävlingarna under mitten av 80 talet. Den hade lånat mycket av drivlinan från Lacia Delta Integrale S4. Lancia ingår som bekant också i moderbolaget FIAT.

Men nu är det i alla fall på gång med en ny Alfa Romeo GTA !
I oktober 2001 kommer Alfa Romeo 156 GTA presenteras för världspressen.

Erik som redan hunnit se GTA'an beskrev för mig på vägen upp hur den såg ut, om det kommer se likadant ut på produktionsexemplaren får vi vänta och se.
Exemplaret på testanläggningen var en V6 på 3.2 liters och 265hk. Utseendemässigt var det 18 tums fälgar, utlagda skärmar, En spoiler på bakluckan. Mycket stora bromsskivor och rejäla Brombo ok såg till att man kan bromsa sent i kurvorna. Test exemplaret var dessutom utrustat med vinterdäck med 225 i bredd och 40 profil, detta var vinterdäcken alltså....

Vän av ordning frågar sig naturligtvis: Varför skulle Alfa Romeo låta oss provköra en bil så hemligt att inte ens motorjournalisterna sett det och ännu mindre provkört den ? Jo Erik J min alfabroder är resande säljare i verktyg och material till verkstäder och en del testanläggningar bl.a där uppe i Norr.

Bl.a då FIAT AUTOs testanläggning. Att han dessutom äger Alfor som t.om en ovanliga för dessa herrar gör saken inte sämre. Dessutom var inte 156 GTA betraktad som hemlig längre, den gick bl.a som transport mellan anläggningen och hotellet på kvällarna....

Gissa om vi var laddade, som grädde på moset skulle också en Alfa 147 Selepeed finnas om vi var sugna.
Tja vad säger man ? Det såg ut att bli en bra dag !
När vi såg vägskylten vid FIAT Auto var jag så taggad att nästan klev ut bilen på en ggn. Men det såg oroväckande tomt ut ! Endast några konstiga Fiat skåp och någon ointressant Lancia bil stod och puttrade utanför, kanske stod GTA'an inne i garaget.

Inne på kontoret fanns chefen ”Signor Delaval” på anläggningen och pratade med en kollega. Han kom fram och hälsade och bad oss vänta 15 minuter tills han avslutat lite jobb som brådskade.
Det var ju strålande solsken och 2 grader i luften så vi tittade på Lancian och njöt av solskenet under tiden.

Till slut kom han ut, och säger "Sorry, all the Alfa is gone, it came a truck yesterday, I we send them away" (öv. Ledsen men alla alforna är borta, det kom en lastbil igår och vi skickade tillbaka dom )

Nej, nej, nej ! Detta var inte vad vi tänkt oss. Vi skulle ju bli först i Europa att se och provköra Alfa Romeos nya GTA !
Suck och elände, Erik och jag var djupt bedrövad, det var verkligen ett "once i a lifetime" som gick istöpet.
Istället fick Erik sälja lite verktyg till chefen på stället och efter det åkte vi in till samhället Arjeplog för att äta lunch. Inne på lunch restaurangen pratades det mera utländska tungomål än svenska, förutom FIAT AUTO så testar även BMW, Opel, Mercedes och en hel del underleverantörer här uppe, som tex BOSCH.

Vi intar vår lunch under sorg, och bereder oss för att återvända dom 37 milen hem. När vi kommer ut ser vi en bekant logotyp eller rättare sagt vi ser inte prototypen men vi känner igen grillen !.
Framför restaurangen står nämligen en s.k mula på en Alfa 147. En "mula" är en (oftast) maskerad bil som används för att testa fram nya funktioner och delar som skall ingå i framtida modeller. Vad som testades hade vi ingen aning om men efter vi tagit massa bilder gick vi nästan på förarna till bilen, dom såg inte ut som tyskar från Bosch, snarare från Milano...

Så resan blev inte helt ett misslyckande vi fick se Alfa 147, förmodligen bland dom första i Sverige. Förutom det såg vi också en kombi version av Mercedes C klass(som inte finns ännu) men sådan är ju inget som intresserar oss.

Undrar ni över titeln och vem Hans G. Lehman är ? Det är en (ö)känd journalist som förser tidningar världen över med spionbilder på bilar som tillverkarna vill hålla hemliga.

Det finns 20 Bilder