Visar artikel nr: 274

Inlagd av: Benny Jonsson
banmöte Kemora 28/29 juli 2004

28 och 29 juli hyrde vi Kemora Motorbana i mellersta Finland. Detta som alternativ till Nordic Raceway i Mo I Rana, Norge. Den har börjat bli för dyr och vi tyckte även det vore kul att prova något annat då vi kört i norge dom senaste 6 åren.

Kemora motorbana ligger 15 mils körning från Waasa. dit färjor från bl.a Umeå anländer. Från Åbo är avståndet ca 39mil.

Vi hade avsiktigt hållit nere reklamen kring det hela för att få ett hanterligt antal anmälningar då det var första gången vi var på plats och vi ville själva skapa oss en bild hur banan och boende såg ut.

Priset är humanti synnerhet på vardagar och vi kunde med en deltagar avgift på endast 40 Euro(kring 370 SEK) per bil få köra från 10.00-20.00 i TVÅ hela dagar. Vi hade endast en bil klass och en mc klass. Mycket körning blev det...

Banan är mycket snabb,rolig och tekniskt utmanande. Några knepiga kurvor gör att man provar olika spårval under dagen. Beläggningen är bra, lite grov asfalt och inga gropar eller knölar.

Depåboxar finns men rymmer inga bilar utan endast utrustning. En resturang finns på depåområdet som är öppen alla dagar då även halkbanekörning körs i ett område brevid. Även duschar, toalettet och naturligtvis bastu.

Bor gör man i en stugby 2km från banan. Närmaste stad/by är Veteli.

Det blir förmodligen en repris nästa år, då kommer vi försöka få med med bilar från sverige.

Det finns 38 Bilder