Visar artikel nr: 269

Inlagd av: Kenneth Winberg
Trimträff hos JPM i Helsingborg 040515

För några lördagar sen så träffades ett gäng förväntansfulla ”husbehovstrimmare” för att lära och få se vad det igentligen handlar när man jagar hästkrafter professionellt.
JPM åtar sig att skrämma liv i flesta typer av motorer och har på senare tid mest jobbat med Ford Pinto, Volvo och förstås VW men även TopFuel motorer har passerat garagedörren, se bilden på topplocket. Rejäla kanaler !

Johannes Persson heter mannen som har företaget som han har haft igång sedan 8 år tillbaka.
Han tävlar aktivt i dragracing och har en orange Folka som man ser på några av bilderna. Johannes har även en stygg men snygg ljusblå Folka som gatbil och på någon bild ser man vilka skalper den tagit.

För att få ett Alfastuk på tillställningen så ställde Björn Nilsson upp med sin Giulia 1600 och lät den plågas på rullarna. Tyvärr så gick det inte att genomföra hela bromsningen eftersom kopplingen gav upp efter två körningar. En av bromsningarna visade 63 kW på drivhjulen och det är väl helt godkänt för en bil som mest gubbkörs. Drivlinan tog 12 kW vilket kan vara ett intressant riktvärde.

Som avslutning så startade Johannes upp sin moped, en diskret Puch Nevada med hög backspegel och bygellås på pakethållaren. En oskyldig liten stackare som helgen innan vunnit en dragrace tävling i LA (Landskrona!) mot 80 kubikare med lustgas och inhyrda 40 kg piloter. Bra jobbat ! På rullarna visade den vad 50 kubik kan åstadkomma när man har
EU-anpassad sin moped fullt ut, i detta fall 8.4 kW (11,5 hk) vid 14 200 varv.

Slutligen tackades det för förevisningen av MIRA-fräsar, portningsmaskiner, flödesbänk, ventilslipmaskiner, svarvar, fräsar och för alla teorier som avslöjats och dissekerats av ett gäng hungriga Alfistis.

Tack till JPM för besöket och John Ljungberg för bilderna!Det finns 36 Bilder