Visar artikel nr: 243

Inlagd av: Richard Eliasson
Ett liv utan alfa!

Hej alla glada alfisti!

Efter 1 månad utan fungerande alfa börjar man reflektera hur mycket denna bil betyder för en, men för att alla ska förstå vad jag menar börjar jag från grunden.
Någon gång i augusti 2000 kliver an nybliven 18 åring in hos den lokala Toyota handlaren, sparven letar efter sin första bil. Den behövde inte vara ny, helst skulle det vare nått fräckt på bakluckan som t.ex. gti eller turbo. Efter ett tags letande hittar han den en Volvo 440 turbo 1 ägare full servad. Sen att ägaren inte hade brytt sig om lacken och att den en gång röda bilen nu hade gått åt det mera rosa hållet spelade inte så stor roll, det kan alltid rubbas bort intalade han sig själv. Han köpte bilen, polerade den så noga att den antagligen aldrig hade varigt så röd i sitt liv.
Ett hyfsat problem fritt år gick och han blev sugen på nått nytt nu hade kraven höjts. Så vad kan man få för ca 40 000:-, hans mammas kusin tjatade på honom att han skulle köpa en alfa, tja varför inte! Kusinen hade en gtv6 -85 stående som skulle renoveras som jag kunde få köpa, jag åkt upp till Vimmerby för att kolla på den. Jag kunde inte köra den då andra projekt stod i vägen, men han startade det och jag fick kalla kårar DENNA BIL MÅSTE JAG HA!

Vi kom överens att eftersom att han var lackerare fick jag välja färg och han renoverade den. Då sa han att han antagligen inte skulle hinna innan jul men efter massor av tjat fick jag min bil någon gång i november.

Första 4 dagarna var helt oförglömliga, jag levde i bilen. Men den 5 dagen hände det som inte fick hända diffen i växellådan gick!
Så jag tänkte det, vinter var ju på väg och jag hade ju tänkt ställa av den då så ett lång tids projekt började. På vårkanten hade en ny växellåda samt ett par 17" kommigt på plats.

Den sommaren var underbar, visst hände det att nått gick sönder men detta var nog p.g.a. att bilen hade stått stilla i några år.

Hösten kom och jag började känna att jag behövde en bil som funkade året runt. Jag började leta efter nått annat kollade lite på andra Alfor, Audi och Skoda.

Jag velade hela hösten, sälja eller inte sälja.
Någon gång mellan jul och nyår tog velandet slut, alfan blev såld!
Efter det följde 1 dags lycka över att bilen var såld och 30 dagars olycka över att bilen var såld.

Jag började leta efter något annat och tänkte att en 164 q4 inte vore fel. Och efter ett antal prover köpte jag mig en -95.

Jag måste säga det att jag inte ångrar att jag köpte alfa igen!

Oj vad jag spårade ut, jaja.
Det som var meningen med detta inlägg var att prata om träffarna som jag har varigt med om i år.

På min sida Sverige finns det inte mycket alfa aktivitet genom klubben så jag tog kontakt med Björn Nilsson och han stödde iden om några träffar runt Kalmar där jag bor. Detta var 2001 när jag hade min gamla alfa.

Vi hade 2 träffar det året en pizza träff på vårkanten samt en konbanekörning på sommaren.

I år tänkte jag göra nått bra och ha flera träffar något som rann rakt igenom!
Vi började i alla fall med en utställning på en dag på strippen i Emmaboda, jag var så arg denna dag p.g.a. bilsports dåliga agerande att jag helst vill glömma denna dag. Tack till alla som ställde upp.
Samma kväll hade vi bokat ett stort bord på en restaurang i stan tillsammans men ducceklubben vi var 8 st som kom, och vi hade grymt trevligt!
Vi snackade om att samköra mera tillsammans och det blir nog nått nu till hösten!

Efter det var det Calmar Classic motorshow vi hade gemensamt tält men Ducce och Fiat klubben en trevlig föreställning men 3 alfor inblandade.

En tur till Gotland har också hunnits men tillsammans men alfapower.se hade roligt i 3 dagar tråkigt i 2. Efter 3 dagar hade alla andra åkt hem och jag och flickvännen skulle åka runt ön närmare bestämt Fårö på norra Gotland. Väl där dör plötsligt kupefläckten och kraftig rökutveckling kommer från motorrummet drar fram brandsläckaren men använder den aldrig. Efter en stunds telefon konferens kommer vi fram till att Ac kompressorn har skurigt, bogsering till Kalmar. Jättekul! INTE!

Så nu har jag varigt utan alfa i 1 mån, ska erkänna att jag har haft roligare i mitt liv! Alfan är en smittospridare, har man fått viruset kan man inte bli av med det. Nu är det mindre än en vecka innan jag får bilen JAAAAA, men vad händer om nått skulle hända igen klarar jag en tid utan alfa igen? Antagligen inte så jag får väll köpa en till!

Ha det bra och kör säkert.

Richard Eliasson
Jag ska uppdatera med bilder så fort jag kan!

Det finns 0 Bilder