Visar artikel nr: 227

Inlagd av: Mange Lindberg
Corsa med RHK på Gelleråsen

En lång, varm och solig helg spenderades på Gelleråsen i sällskap med Racerhistoriska klubben och några tappra alfaracers. RHK körde sitt andra race för året och hade dessutom 25-års-jubileum. Någon hade även fixat kanonväder så succén var ju rätt given på förhand. Riktigt kul att se dessa 50- och 60-talsbilar, både i depån och på banan, och jag hoppas att detta kan göras igen.

På fredagen var det träning och man skiljde på täckta bilar och formelbilar på banan, med byte varje halvtimme. Jag och brorsan anlände strax efter 10 och halvtolv var det första passet. För min egen del var det första gången på Gelleråsen och första gången med R-däck. Hela fredagen var en enda läroperiod men tillslut kändes det som om spårvalet åtminstone inte var helt vansinnigt och man hade rätt bra häng på vissa av RHKs medlemmar. Tampades bland annat i några varv med en av de rappare hundkojorna och det var en upplevelse jag gärna gör om.
På lördagen var det två kvalpass och som avslutning årets första CAR Corsa-race. Deltagare var undertecknad och brorsan, Glenn, Pelle Brusebäcks och Claes Hindemit från Örebro, Henrik i sin 164'a, Claudio med racebertone från Karlstad, Micke W i en snabb alfetta samt 2 tappra alfisti från RHK med sina historiskt korrekta osthyvlar, Robert Pettersson och Thomas Bengstsson. Claes och Pelle delade på sin synnerligen välbyggda 75'a TS och körde ett kvalpass och ett race var.

Kvalresultaten:

1. Glenn Westerberg 1.18.993 Klass 1
2. Mikael Wiklund 1.19.997 Klass 2?
3. Pelle Brusebäcks 1.22.878 Klass 2
4. Claudio Menchini 1.22.981 Klass 2
5. Magnus Lindberg 1.24.811 Klass 2
6. Robert Pettersson 1.25.003 Klass 3?
7. Carl Lindberg 1.26.657 Klass 2
8. Henrik Forsberg 1.26.733 Klass 3

Thomas Bengtsson kvalade inte med oss så han startade sist.

Race 1, lördag kväll:
Starten gick och de flesta kom iväg bra. Glenn var visst tätt uppvaktad av Pelle men höll undan. Själv var jag omgiven av hästkraftstinna bertones och hade fullt sjå med att hålla undan på innerspåret in i Trösen. Det gick, även om Robert försökte i ytterspår genom kurvan. Close racing.
Efter första varvet var fältet någorlunda utdraget. Glenn var jagad av Micke Wiklund som verkligen slet för att försöka hålla kontakten med Glenns turboladdade GTV, med Pelle på tredje och Claudio på fjärde. Efter fjärde eller femte varvet blev det dock en aning för mycket satsat av Micke som hamnade en bit ut i gruset efter startrakan. I det läget blev det gulflagg och safety car då bilen var ganska olämpligt placerad.
Målflaggen gick med hela fältet på ett led efter en röd volvokombi med blinkande rödljus. Lite snopet slut på premiären får man säga.

Eftersnacket präglades av adrenalinrush och löften om än större satsning från samtliga i nästa race.

Resultat, Race 1
1. Glenn
2. Pelle
3. Claudio
4. Magnus
5. Robert
6. Henrik
7. Thomas
8. Calle

Mikael bröt.

Race 2, söndag vid lunchtid.
Micke W saknades efter gårdagen så Glenn var singel i första startled. Starten förlöpte ungefär som lördagens race med två i bredd i trösen. Denna gång drog Claudio ett längre strå än Claes som nu rattade den oranga 75'an. SjJälv lyckades jag även denna gång hålla undan för Robert. Längre bak lyckades Henrik ta sig förbi och köra ifrån Calle och Thomas. Medan de fem första hade ett ganska lugnt race så kämpade Calle och Thomas en hård batalj inbördes, samtidigt som de tog in på Henrik vars tunga 164 hettade upp däcken till grillningstemperaturer.
Tyvärr slutade striden något olyckligt då Thomas fick sladd efter Ejes kurva, skar tvärs över banan och träffades av Calle i sidan. Båda bröt. Smällen var ganska lindrig men bilarna behöver besöka plåtslagaren för att bli fina igen.
Tyvärr var det inte det sista som hände. Efter målgång blev Claes diskad för att man inte anmält 75'an med två olika förare. Hårda bud onekligen.


Resultat, Race 2
1. Glenn
2. Claudio
3. Magnus
4. Robert
5. Henrik

Thomas och Calle bröt, Claes diskad. Noterbart var att de flesta sänkte sina kvaltider med upp till en sekund under race 2.

Sammanfattningsvis en minnesvärd racehelg, sannerligen inspirerande och ambitionerna höjdes definitivt. Nu ska det trimmas!

mange

Det finns 19 Bilder