Visar artikel nr: 222

Inlagd av: Oscar Persson
En dag på strippen - Emmaboda

Emmaboda

Nu har det årliga ”En dag på strippen vart”, som vanligt beläget i mörkaste Småland. Vad det handlar om är en massa bilar som kör fort rakt fram längs ena halvan på en flygbana, i ena ändan finns en SASCA tävling (billjud), och mellan start och billjud har man en sk. utställning där man får ställa ut sin bil om så önskas.
Publikt sett så är det lite på tidningen bilsport nivå, elakt kallat heter den tidningen ju spoilernytt – och har man inte förstått varför innan så förstår man det efteråt.
Nåväl 8.30 började körningarna, drygt 200st ekipage blev det i slutändan. På utställningen var det flera hundratal bilar, några Alfor hade letat sig dit men mest stylade nordeuropeiska bilar och Japanare.
Nu är jag själv inte någon större freak av varken rakt-fram-racing eller styling så jag har väl kommit lite fel kanske, förra året stod jag med på utställningen, men det var inte min grej – bilen är ju till för att köras. Så då blev det att ta på tänkarluvan, köra? Visserligen är 402meter lite kort, speciellt som jag förespråkar att en ”idealrepa” går i en cirkel om 20840meter. Men ändå så tyckte jag efter moget övervägande att här skulle köras minsann, 1st GTV 3.0 i klassen framhjulsdrift utan överladdning. Det var ju lite annorlunda, jag menar för en som cyklar när det rör sig om transport inom staden och nästan bara kör bil på långkörning är ju inte snabba starter riktigt rätta elementet. Resultatet blev väl inte så imponerande heller, men jag är för rädd om min bil! 15.21sec som räckte till en 14:e plats av 30:st startande, däremot 6:e snabbaste sluthastigheten i klassen. Fler försök gav sämre tider, men högre sluthastighet, så lite finns väl att slipa på. Fast tittade man runt lite så kanske de andra satsat mer på sin hobby, DOT(?)-däck, trim och urplockad inredning. En klass som växer är framhjulsdrift med överladdning och tiderna kryper nedåt – rent av får V8 folket börja se upp så de inte åker på spö vid rödljusrace av en vässad familje V70. Japs eller ”Cossies” med 4WD ska de nog inte ens försöka med längre.

Evenemanget som sådant fungerade bättre än förra året, men det var en del små detaljer som att platser för märkesklubbar som kunde skötts bättre. Förra året kändes mer framåt och showigare på något sätt. Men folk kom det självklart – i mängd, det kändes som smulan mindre med siffrorna säger att det var fler. Det är en rätt kul och ganska avslappnad tillställning, så varför inte åka dit nästa år och ta en kik. Trots allt finns det helt sjuka byggen, och de samlas här. Det är inte så lätt att förklara, det måste ses.

Att man från arrangörernas sida varnat för Polisen hjälpte inte, ett 50tal miste kortet. Själv tyckte jag lunken på vägen var sansad.

På kvällen efteråt var det en liten CAR aktivitet i Kalmar, där vi åt och drack gott ihop med några Ducatiåkare. En rätt så bra avrundning faktiskt. Tack Rickard!

/Oscar
Det finns 0 Bilder