Visar artikel nr: 22

Inlagd av: Henrik Selbo
Banmöte på Mantorp

Vilken underbar dag!! Över 20 grader varmt,
molnfritt, banmöte på Mantorp och en massa Alfor! Kan det bli bättre!?!
Årets sista banmöte på Mantorp Park utanför
Linköping arrangerades suveränt (som vanligt) av "Linköpingsmaffian" med Björn Carlsson i spetsen. Om jag räknade rätt så hade vi ett 80-tal Alfor inom området under denna dag. Det verkar bli vanligare att se de nyare GTVerna på plats, till och med en 146:a tog sig ut på banan tillsammans med de sedvanliga GTVerna, Alfettor, Suddar och så vidare.
Enda smolket i bägaren var väl det osedvanligt höga tempot i lugna halvtimmen som resulterade i ett antal svartflaggningar. Höga hastigheter, omkörningar på mindre, för klassen, lämpliga ställen. Trist, men det kanske sätter fart på styrelsen så att vi får rätsida på problemet. Flertalet deltagare valde att svänga av banan när det blev för hetsigt vilket i mina ögon är för djävligt rent ut sagt.

I respektive klasser verkade däremot tempot vara väl avstämt med vad arrangörerna beräknat. Inga större avåkningar inrapporterades även om det var en och annan som besiktigade terrängen med ett hjulpar eller gjorde oavsiktliga piruetter på asfalten. Vår egen bil fick rastas ordentligt i B-klassen och jag hade ordentligt kul bakom ratten. På sista passet för dagen däremot så sa avgassystemet upp sig, det gick tvärt av strax efter grenröret. Ljudet blev förvisso rätt trevligt men nu var det ju så att vi hade 23 mil hem också...

Försökte laga systemet temporärt men det höll bara någon mil. När vi stod vid vägkanten så svängde Pelle lijelgren in och erbjöd hjälp. Det gick ju inte att lösa på plats annat än att jag fick ett par öronproppar och sen bar det av. Dryga 12 mil pallade jag innan häcken var bortdomnad av alla vibrationer och hörseln blev sämre. Vi ställde bilen på Stavsjö Klint några mil norr om Norrköping och beslöt att hämta den med släp dagen efter istället.
Tack till Linköpingsmaffian för en strålande dag på Mantorp park!
Text & foto: Henrik Selbo

Det finns 10 Bilder