Visar artikel nr: 211

Inlagd av: Lars Lergell
Resultat från 3:e Kartingracet i väst

Karting CAR Väst; resultaten från race 3 och 3½ sprint som kördes den 7/1 2003.

Så slog dom till! 747 Thunder och Dieselmaffian.

747 Thunder vann det första avkortade ordinarie racet och Dieselmaffian segrade i det extra insatta sprintracet. Flera överraskningar i resultatlistan.
Vid den rullande starten hade Team 159 pole men tappade redan på det första varvet inte mindre än 3 placeringar och hade sedan fullt upp att försvara den fjärde platsen.
Segern i CAR Väst Kartingseries tredje race togs nu av 747 Thunder denna gång med Johan Zackrisson och Anders Lindberg bakom ratten. Med sina 101 varv på tiden 1:03:57.74 var man i klar ledning när datasystemet brakade samman och loppet fick avbrytas. Dieselmaffian med Marcus Fasth och Per Andersson skuggade på en andra plats före GrossOlsson på tredje och Team 159 på en fjärde plats. 747 Thunder hade även presterat den bästa varvtiden så långt med 36.94 sekunder före GrossOlsson på en andra plats med 37.21 och Dieselmaffian på en tredje med 37.25 vilket ger några sköna bonuspoäng som vanligt.
Kylan gjorde det också svårt att få upp arbetstemperatur i däcken vilket resulterade i sämre fäste och tillika sämre varvtider än vad vi är vana med. Om det sedan var kylan som slog ut datasystemet vet vi inte, men när varvtider inte längre registrerades var det bara att visa röd flagg, rulla in i depå och avbryta racet.
Vi noterade också betydligt fler ”avåkningar” och snurrningar än vad som är brukligt i Alfa-gänget, säkert beroende på det ovanligt dåliga greppet men kanske också på oförmågan att snabbt anpassa sig till den nya situationen med andra spårval och bromspunkter.

Efter domarsammanträde beslutades att race 3 skulle förklaras som avslutat då mer än 2/3 körts och att ställningen vid rödflaggningen skulle räknas som målgång och att poäng skulle fördelas som vanligt. Då alla lag ännu inte hade fått ut alla sina förare på banan beslutades det också att ett sprintrace om 30 varv skulle köras, och att vid detta race fördela poäng i en skala från 10 för seger, 8 för en andra plats ner till 1 poäng för en nionde plats. Resultaten från sprintracet skall också räknas med i den sammanlagda ställningen. Något depåstopp och eller förarbyte skulle inte göras i sprintracet som blev mycket tätt och det var först mot slutet som Dieselmaffian och Marcus efter en mycket snygg körning kunde passera 747 Thunder och gå i mål som segrare.

Vi tackar Andreas och hans gäng för en lyckad kväll och Scanauto för prisbordet.
Den kompletta resultatlistan finns också under reportage på Alfaklubbens hemsida www.alfaromeo.org :-)

Håll greppet i svängarna så går det fortare.
Lars Lergell

Det finns 3 Bilder