Visar artikel nr: 207

Inlagd av: Lars Lergell
Resultat Karting CAR Väst race 2

Segern i CAR Väst Kartingseries andra race togs också den av Team 159 (Lergell/Owner) som med 154 varv på tiden 1:29:50.58 denna gång var drygt ett varv före Dieselmaffian (Andersson/Fasth) som tog den andra platsen med 153 varv på tiden 1:29:59.71. 747 Thunder (Zackrisson/Rydquist) tog den tredje pallplatsen också dom med 153 varv på tiden 1:30:08.91. Dagens snabbaste varv sattes av Peter Owner, Team 159 med 33,27 sek före Peter Utzon Team Ferraglia och GrossOlsson båda med tiden 33,70 sek.
Som synes så gick det betydligt fortare denna gång och banrekorden slogs på löpande band, dock mest beroende på att däckens fäste mot banan var extra ordinärt denna gång då tjära använts för en del mindre lagningar av betongen. Men naturligtvis inte heller utan en hel del skicklighet bakom ratten. Kul var det och körningen blev lite annorlunda och mer oberäknelig. Därför så hade vi också fler gulflaggningar runt banan, men inga allvarligare incidenter även om några snurrningar och påkörningar av barriären blev lite våldsammare än normalt.
Också denna gång med 15 bilar på banan blev det ett mycket tätt race, och med snabba förarbyten och depåstopp var det en konstant kamp om positioner. Även denna gång kunde vi notera att 1½ timmes race tar på krafterna och att konditionen kanske inte är vad den borde vara på alla håll. Stora möjligheter att ta vara på den stundande jul- och nyårsledigheten med andra ord.
Våra Kartrace här i Göteborg har också uppmärksammats från huvudstaden och vi är nu inviterade till att mäta våra krafter med RacingBar, www.sportinformation.com, vilket vi ser fram emot med stort intresse. Återkommer med mer information när vi kommit en bit i planeringen.
Vi tackar Andreas och hans gäng för en lyckad kväll och Alfa Rosso för prisbordet.
Den kompletta resultatlistan finns också under reportage på Alfaklubbens hemsida www.alfaromeo.org ;-)

Håll greppet i svängarna så går det fortare.
Lars Lergell

Det finns 2 Bilder