Visar artikel nr: 145

Inlagd av: Håkan Andersson
Förarkursen på Anderstorp

Eftersom Staffan frågar så lägger jag in mina bilder från Anderstorp och övernattningsstället. Inga bilder från banan tyvärr. Inte heller några motorbilder. Ett större antal bilder kommer på annat håll senare.

I den lilla byn där vandrarhemmet vi övernattade på väckte våra bilar stor uppståndelse. Barnen rusade hem efter kameror och bad snällt om lov att få fotografera. I mörkaste Småland är man inte bortskämd med så mycket Alfa, Lancia och Ferarri på en enda gång.

Om förarkursen kan man säga att det var en mycket bra dag!

Jag hade själv fullt utbyte, trots att gamle "One Spark" 75 Turbo vägrade följa med. Fick lära mej köra fullt med långfärdsbilen 164 QV i stället.

Dagen innehöll mycket körning och gav möjlighet att finslipa formen. Instruktörer åkte med i bilen under ett par pass och stod annars vid kanten med klocka och anteckningsblock.
Varvtiderna talade sitt eget språk om nyttan av kursen. Enligt instruktörerna som tog tid på oss, så förbättrade alla sina varvtider med mellan 5-15 sek. Själv sänkte jag varvtiden från 1.15 till 1.08 så jag är jättenöjd. Äke Nyberg antydde att man nog skulle kunna bygga om en QV för R-klass....

Som avslutning fick vi en genomgång av teorin för racinglicens och alla godkändes i samtliga 21 delmoment. De som så önskade kunde ansöka om licens.
Vi fick också skriftliga individuella omdömen om vår körning och områden att förbättra.

Åke Nyberg har lagt ner ett jättejobb på denna förarkurs och det har han all heder av. Jag hoppas på en fortsättning nästa år, gärna på någon av de andra banorna.


Det finns 23 Bilder