Visar artikel nr: 144

Inlagd av: Richard Eliasson
En dag på strippen i Emmaboda

Hej igen

I lördags var det dax för dagen D, en dag på strippen dagen började med en tråkig körning mellan kalmar och Emmaboda ca 7 mil. Den var tråkig eftersom att bröderna grip (eller blå om man nu tycker så) hade speedtrapps hela vägen dit jag har hört att ca 22 blev av med körkortet bara på vägen dit och jag kan tänka mig att det blev flera på vägen hem. Vi från kalmar träffades vid hotell Amigo i Emmaboda för att senare vänta in simon från var det karlshamn a jag minns ej (om du läser detta simon så kan jag ändra det om du vill). Vi tre ställde våra bilar på området och började putsa, fint ska det va!!!

Jag tror aldrig att jag sätt så många alfor på en dag på strippen eller någon annan bilsport träff för den delen häller!!!!!

Vid ca: 15.00 började den strålande solen ta ut sin rätt och vi vände hemmåt en bra dag med lite go körning på hemvägen!

MVH Richard "Idiot" Eliasson


Så här skrev Oskar om Emmaboda!!

Efter att ha gjort slutputsen på bilen klar kvart över sex på morgonen begav vi oss iväg här ifrån Kalmar.
På vägen dit uppmärksammade vi några fordonsförare som hade bråttom, vissa rent av på tok för bråttom.

Väl framme i Emmaboda åkte vi till utställningsparkeringen. Jag kunde direkt konstatera att det verkade vara en folkfest av större mått (som inflyttad hade jag aldrig besökt spektaklet tidigare), trots att vi kom tidig så var det massor med bilar. Både sådana som skulle köra på strippen och sådana som bara vill ställa ut sin bil. För rattlås racing fantaster och styling freak fanns allt man kunde önska. Men visst fanns det en och annan katt bland hermelinerna och vi Alfa åkare fick väl räknas dit.

Helt otroligt vad folk det var, det var inte helt lätt att komma till så man såg något, men jag tittade på en del race och helt klart var att det har skruvats i garagen under vintern som gått. Rent ut sagt gick en del bilar utav h..vete, de hade fått fart på allt från 245:a med takräcke till Supror, visst var det mycket överladdat men det fanns några sugmotorbilar som jag fick kalla kårar av längs ryggraden de varvades ur på varje växel, tiden var irrelevant – men motorljudet! På tal om ljud så hade Sasca en deltävling, men som gamal billjudsbyggare och med brancherfarenhet så kändes det ändå lite avslaget. Snyggt men lite för proffsigt och seriöst till vissa delar, minns fortfarande en Ljudia sponsrad Alfa 75 en gång i tiden, om den inte hade bäst billjud så hade den iaf vackrast motorljud!
Tillbaks till racingen, helt klart var att fartfantasterna föredrog turbo eller V8 bilar. Däremot sugmotor ledet var tämligen tomt, speciellt för de framhjulsdrivna. Faktiskt slog mig tanken att min egen GTV skulle nog ha en chans där!
Jag såg ingen Alfa i startleden (kan ha fel dock, var många bilar) totalt 6st Alfor i övrigt vilket var lite magert, men det fanns några gottebitar för Italien fantasterna både i startledet och på parkeringen.

Men det bästa var nog ändå sista biten på hemresan, på den där lilla krokvägen där gamal och ny GTV fick rastas. För visst är det så att raksträckorna bara är transportsträckor till nästa kurva!

/Oscar

Det finns 12 Bilder