Visar artikel nr: 127

Inlagd av: Göran Persson
Modena Terra Di Motori 2002

Att Ferrari kommer ifrån Modena vet förmodligen de flesta, men att det finns ytterligare sex sportbilstillverkare är kanske inte lika känt. För tredje året i rad ställer de ut sina senaste modeller på Piazza Grande i Modena, Ferrari, Maserati, De Tomaso, Lamorghini, Pagani och Edonis. I år saknades dock Qvale (som nu är uppköpta av Rover).

Ferrari visade sin underbart vackra 550 Maranello Barchetta som bara byggs i en begränsad upplaga. Maserati visade sin nya 4200 GT Coupe och Lamborghini sin nya Murciélago. Pagani hade ställt ut två stycken av sin Zonda C12 S med Mercedes AMG’s 7,2 liters motor.
Edonis som bara ska byggas i 21 styck exemplar visade ett av dessa, medan De Tomaso visade sin Guarà.

Modena Terra Di Motori pågår i tre veckor och helgen den 6-7 April var den första, ett ytterligare arrangemang var prisutdelningen i 3 Concours d’Elegance Trofeo Salvaroloa Terme som också skede på Piazza Grande. Deltog gjorde ett femtital nya och gamla bilar, i år huvudsakligen Italienska bilar av mycket hög klass. Dessutom många Alfor. Är det någon som kan identifiera någon riktig godbit får ni gärna höra av er.

Dessutom deltog Pininfarini med sitt förslag på en tredje generationens Testarossa med flera drag av den första 250 Testarossa från 1958, dessutom var det en några år gammal prototyp från Maserati.

Nästa helg blir det utställning av äldre Ferrari och Maserati.

Saluti da Modena
Göran

Det finns 114 Bilder