Visar artikel nr: 126

Inlagd av: Lars Lergell
GoKart Finalen 2002 i väst

Per och Marcus i Dieselmaffian tog med 42 poäng en knapp seger före Peter och Carl i Boost och lade därmed beslag på Totalsegern i Club Alfa Romeo GoKart Cup år 2002.

Finalen blev ännu ”tightare” och ovissare än vad vi någonsin kunde tro och hoppas. Vilka race! De två poäng som skiljde Boost från Dieselmaffian inför finalomgången jämnades ut i kvällens första race då Dieselmaffian med Marcus vid ratten tog segern knappt före Carl i Boost (i mål skiljde det knappt 0,4 sekunder efter 49 varv) och med Lars i Rosso på den tredje platsen. Rosso hade heatets snabbaste varvtid och tog därmed poäng från de båda i toppstriden. Det var nu helt jämnt inför det sista heatet för säsongen då både Boost och Dieselmaffian hade 211 poäng vardera.

I det andra heatet tog Per i Dieselmaffian ledningen från pool, men fick så småningom se sig passerad, av såväl Boost med Peter bakom ratten, som av Rune i Rosso. Efter en halvtimmes race passerade Boost mållinjen 5 sekunder före Rosso med Dieselmaffian på den tredje platsen ytterliggare en halv sekund efter. Nu trodde vi alla att totalsegern gått till Boost. Men när varvtiderna klickade fram ur datorn visade det sig att nykomlingarna Gross/Falk (totalfyra) varit snabbast på banan med Dieselmaffian med den andra och Team Ferraglia med den tredje bästa varvtiden. Det var nu helt jämt i toppen då både Boost och Dieselmaffian hade skrapat ihop 231 poäng vardera. Rosso var klar trea med sina 217. Skulle det vara möjligt att skilja dom åt?

Reglementet plockades fram och studerades noga. Det visade sig då att Dieselmaffian tagit totalsegern i Club Alfa Romeo Väst GoKart Cup år 2002. Efter 6 månader och 12 deltävlingar var det 11/100 sekunder i det sista racets varvtider som fällde avgörandet till Dieselmaffians fördel. Grattis Per och Marcus!!!

I B-gruppen gick kvällens första seger till Autodelta, som ville visa att det var en tillfällighet att man i detta race körde i B-gruppen, klart före StePe som gjorde sitt starkaste race för säsongen. I det andra racet segrade Panhard som med de 20 poäng man plockade i kväll lade beslag på totalsegern i Grupp B. Vi gratulerar Per och Emil för en habil insats.

Vi tackar arrangörer, funktionärer och alla deltagare för en härlig och just raceingsäsong och laddar nu till kommande banmöten och andra racingaktiviteter.

Håll greppet i svängarna (så går det fortare)
Lars Lergell

Bland bilderna hittar ni resultatlistor samt naturligtvis vinnarna!!!

Det finns 5 Bilder