Visar artikel nr: 123

Inlagd av: Lars Lergell
Resultat för Gocart i väst, deltävling 5

Club Alfa Romeo Väst, GoKart race 5
Per och Marcus i Dieselmaffian tog med 45 poäng en meriterande seger före Terje och Peter i Team Ferraglia som lade beslag på en andra plats och med 38 poäng körde bättre än någonsin.

Det blir allt hårdare inför finalomgången den 2:a april. Endast 2 poäng skiljer nu Boost från Dieselmaffian inför finalen.
I det första rejset gjorde Marcus en kanonstart från 4:e rutan och tog sig sedan relativt smärtfritt upp genom fältet till en tätposition, dock inte helt utan hård kamp med såväl Carl som Rune, för att därefter öka avståndet till hela 10 sekunder vid målgång efter 48 varv. Tvåa kom Boost och trea Rosso. Ferraglia gick in på en femte plats, efter Olja på fjärde, ett varv efter segraren.

I rejs två kunde Per bevaka Dieselmaffians ledning. Dock inte helt ohotad då Peter i Ferraglia gjorde en härlig uppkörning från 5:e startrutan och till slut bara var 6 sekunder efter i mål efter 48 körda varv. Ytterliggare 25 sekunder efter var det stenhårt om den tredje platsen och kampen stod mellan Hägg, Puff, Boost och Rosso där Hägg drog det kortast strået och tangerade sin främsta insats för säsongen. I B-gruppen gick segern till det för kvällen nybildade teamet Ross/Falk. Det första rejset vann dom med knappt 3 sekunders före Scuderia 75. I det andra var ordningen densamma nu med 15 sekunders marginal till Scuderia 75 som därmed gjorde sin klart bästa insats för säsongen.
Resultaten från den 5:e omgången ser ut att resultera i att såväl Ross/Falk som Scuderia 75 kommer att i finalen få starta i A-gruppen.

Det är alltså fortfarande helt öppet inför finalen där det i första hand står mellan Boost och Dieselmaffian om vem som skall ta hem den största ”Bucklan”. Sedan gäller det ju också för teamen att säkra sina positioner inför nästa års rejs.
Vi tackar arrangörer, funktionärer och alla deltagare för en härlig och just rejsingkväll och laddar nu till finalen den 2:a april.

Håll greppet i svängarna (så går det fortare)
Lars Lergell

Det finns 2 Bilder