Visar artikel nr: 116

Inlagd av: Lars Lergell
GoKart Väst, 3:e deltävlingen

Vi gratulerar Peter och Carl i Boost till totalsegern i den 3:e tävlingsomgången.

Säkert och stabilt körde dom in på den andra platsen i båda heaten och skrapade ihop 38 poäng. Men mest imponerade dock Robert Jakobsson i det för dagen välklingade namnet Olja Racing. Dom kom till dagens tävling direkt från seger i B-klassen och tog segern i Heat A-2 och totalt en andraplats med 37 poäng efter att ha startat långt nere i kön. Robert slog också till med dagens i särklass bästa varvtid. Otroliga 33,78 sek! Tredjeplatsen delades mellan Dieselmaffian och Silver Bullet Racing båda med 36 poäng.

De båda rejsen i A-gruppen blev alltså tätare än någonsin tidigare och med mycket små marginaler. Resultaten i B-gruppen var väl lite mer de väntade med Förenade Italien och Cama Racing i topp. Dessvärre räcker inte deras resultat till för att ta steget upp i A-gruppen denna gång och det var väl kanske tur för Rosso som inte bara råkade ut för motorhaveri i båda heaten utan också fick det tvivelaktiga nöjet att med en reservbil sprida olja runt hela banan.

Tätt, tätt, tätt, motorhaverier, oljespill, snurrningar, avflaggning och sanering och slutligen ett fantastiskt grepp som väl ganska säkert gav säsongens bästa varvtider för de som körde Heat A-2. I heat A-1 var 8 av 10 på samma varv när heatet avflaggades för oljespill. I heat A-2 var 7 av 10 på samma varv när Robert passerade mållinjen med över 20 sekunders marginal till 2:an, men sen var det tätt och sekundstrid om varje placering.

Vi kunde också notera att förra omgångens ouppmärksamhet vid blåflaggning var som bortblåst (inga svartflaggningar här inte) och vad jag kunde se var det bara en svartflagg för ojuste körning. En och annan skärmytsling eller ”rejsing incident” var det väl, men inget som föranledde någon bestraffning. Tävlingsledningen fick inte heller in några protester.

Vi tackar arrangörer, funktionärer och alla deltagare för en härlig och just rejsingkväll. Nu laddar vi till nästa rejs den 5:e februari.

Håll greppet i svängarna (så går det fortare)
Lars Lergell
Resultatsammanställning efter 3 deltävlingar:
Det finns 0 Bilder