Visar artikel nr: 114

Inlagd av: Peter Utzon
Fredagen den 13e

Tjuvträningen
Jobbar dygnet runt för att få bilen klar till premiären och hinner nästan med allt. Tar ledigt från jobbet för att kunna träna lite på fredagen innan tävlingarna börjar. Får en go spricka i framspoilern när man lastar bilen på släpvagnen. Kör några mil och stannar vid en mack för att tanka räsern och en dunk. Upptäcker att plånboken saknas när man står inne i macken för att betala. Letar igenom dragbilen 4ggr och konstaterar att plånboken måste ligga i garaget. Förhandlar med mackpersonalen om att få ställa släpet med räsern på macken som någon form av pant medan man kör de 6milen tillbaka till garaget. Hittar plånboken på golvet i räsern när släpen är mödosamt parkerad på lämplig plats. Går in och betalar och skyller på att man har teflonminne. Kör vidare lite stressad och kommer fram till banan lagom tills kompisarna kör ut på det första av tre träningspass. Tar det lugnt, betalar, börjar lasta av räsern från släpet och råkar knäcka av den tidigare spräckta framspoilern.
Kommer 3,5 träningsvarv och upptäcker att den enda skruven som man inte har efterspännt 4ggr under vintern lossnar med ett avgasläck som följd. Missar det tredje och sista träningspasset eftersom det är omöjligt att snabbmeka ett glödande turbogrenrör, lastar och kör hem.

Tävlingshelgen
Åker till macken för att hämta ett hyrsläp men får veta att det blivit stulet under natten. Försöker hitta ett annat släp men misslyckas. Åker hem och äter en smörgås och beslutar att köra räsern de 25milen till tävlingen (ja den är registrerad och ”laglig”). Sambon får köra efter i dragbilen med verktygen. Går ner med soporna till soptunnan vars lock råkar stängas lite oväntat och krossar favoritklockan. Hoppar in i bilarna och börjar rulla mot Skåne. När vi kommit nästan ända fram till Knutstorp hinner vi ikapp en annan bil som vi ligger bakom under ett par kilometer. Plötsligt dyker en död hare upp mitt framför Porschen. Bilen framför har inga problem att gå fritt från det döda djuret men min bil har bara 75mm markfrigång så kollisionen är oundviklig. Den sedan träningen ihoplimmade spoilern splittras åter och rullar runt under räsern, flyger genom luften och träffar dragbilen som Christina kör, med en stor buckla i huven som följd. Stannar en bit längre fram och är så GRYMT trött på racing och snyftar till Christina att vi lika gärna kan vända och köra hem eftersom det inte verkar vara tänkt att vi skall tävla denna helgen. Christina upplyser mig om att det är fredagen den 13e Juli och att det ju hänt tre olyckor: Stulen släp + krossad favoritklocka + mosad spoiler inklusive buckla i Audin så nu skall det inte hända mer och det stämmer! Resten av tävlingshelgen går som en dans och jag vinner årets första tävling med en rejäl marginal till tvåan. Jag vinner även på Kinnekulle och Falkenberg och kammar därmed hem ännu en serieseger och bara älskar racing!

Peter Utzon http://212.181.69.188

Det finns 1 Bilder