Visar artikel nr: 106

Inlagd av: Lars Lergell
Resultat GoKartserien i Väst

Boost tar segern i den första deltävlingen med Team Rosso på andra och Dieselmaffian på tredje plats.

Nu har CAR Väst Mästerskapen kommit igång på riktigt här på framsidan. Den första deltävlingen av sex kördes i går den 6/11 på Majornas GoKart bana här i Göteborg. Fler lag än någonsin tidigare stod på startlinjen med nära 40 förväntansfulla förare. Alla väl tränade och väl förberedda. Och med förare meriterade från flera racingserier var taktik och teknik givna samtalsämnen innan start. Det var också med stor glädje som vi kunde hälsa flera nya medlemmar välkomna till en fartfylld kväll och till nya Alfa kontakter på Västkusten.
Skulle alla orka med uppvärmning, kvalheat och därefter ett race på 2 x 30 minuter? Med hjälp av tidigare meriter och bästa varvtider kvalade samtliga lag in i antingen A eller B heat. Att det var tight om placeringarna kan ses från varvtiderna i tabellen nedan.
I Heat A1 tog Peter i Boost starten från pool och höll den in i mål där sedan Patrik tog över till Heat A2. Han fick dock se sig passerad av Rune i Team Rosso som också satte dagens snabbaste tid. Men marginalerna var små med hela fem lag på samma varv efter 2 x 30 minuters race. I Heat B1 och B2 tog Silver Bullet hem segrarna med något större marginaler och säkrade därmed en uppflyttning till Heat A1/A2 i nästa race. Med bättre sammanlagda varvtider förpassade man Förenade Italien till att kämpa om poängen i Heat B1/B2 nästa gång. RoAn Racing missade sin möjlighet att gå upp i Heat A med 21/100. Så nog är det hårt alltid.

Tävling 2 går som planerat tisdagen den 4 december och vi samlas som tidigare klockan 19:30 för incheckning och uppvärmning. Tävlande i Heat A kan efter att ha informerat sig med tävlingsledningen senast en vecka innan start möta upp klockan 20.45. Men varför inte vara på plats i tid och hjälpa till med att prata ner varvtider och bygga upp spänningen i racen?

Håll greppet i svängarna (så går det fortare)
Lars Lergell


Det finns 0 Bilder