Visar artikel nr: 103

Inlagd av: Björn Carlsson
Banmötet på Mantorp 29/9

Började egentligen med en trevlig sammankomst på Sjögestad Motell på Fredagskvällen. Det var en femton , tjugo stycken som letade sig dit för att få äta gott och snacka lite med likasinnade. Det blev även en högst seriös undervisning i Guilia Supers uppbyggnad, samt filmvisning av Åke Nyberg.

Lördags morgonen var kall men klar,vilket var till allas glädje då solen lyste klar tidigt på morgonen och gav oss en föraning om vad väder som väntade under dagen. Det visade sig också bli en av de bästa dagarna vädermässigt som vi haft på mycket länge.

Dagen till ära hade vi anlitat flaggvakter samt tävlingsledare till försöks racet i CAR Corsa. Och då vi hade hyrt flaggvakter för hela dagen så slapp vi jaga flaggvakter en gång i timmen under klasskörningen vilket skulle spara tid och besvär. Nu visade det sig att det tog mer tid än vi hoppats på ,vilket delvis beror på att detta var första gången vi samarbetade med dom och då det skiljer en del på upplägget av ett banmöte från norr till söder, så måste vi bli lite samkörda för att få det rätta flytet. Samtidigt så ska man i bakhuvudet ha att deras säkerhets tänkande på respektive flaggpost samt utsläpp är mycket högt, detta gör att klassbytena tar aningen längre tid.

Allt för vår säkerhet.
Vi hade ett par avåkningar som tog lite tid ,samt ett motorhaveri som spred olja över 400meter,och tog cirka en timma att sanera. Under sanerings arbetet så lade vi om schemat en aning, och satte in lugna timmen för att spara tid. Sanerings arbetets 400 meter var på "strippen" som är runt 30 meter bred, gjorde att vi kunde dela banan på mitten, och sanera under tiden som lugna genomfördes. Då tempot var för högt på lugna timmen i år också trots våra åtgärder, så blir vi nog tvingade att lägga ner lugna på Mantorp nästa år. Tempot är ju minst som i klass C i alla fall. Det får bli en ren "Damernas".

Vi hade också ett exotiskt inslag i R ,i form av Niklas Karlsson och Peter Sundfelt i sina Alfa 156 Touringcar racers. Det var intressant att se skillnaden mellan våra "hemmabyggda" R-bilar och dessa fabriksbyggda racers på banan samtidigt. När Peter och Niklas sen började lotta ut 8st åkturer i STCC bilarna blev ju inte deras besök mindre uppskattat. Betänker man att kostnaden för att köra dessa bilar ligger på uppskattningsvis +3000:- per kilometer ,så uppskattade man att få denna möjlighet att åka med än mer. Det måste anses som väldigt unikt.
Det var egentligen bara ett problem med åkturerna , och det var att alla uppfattningar och värderingar som man hade av vad bra bromsar och väghållning är fick sig en rejäl törn. Och detta kan allvarligt påverka budgeten i det privata bilbyggandet för mycket lång tid framöver. Trots detta riktas ett stort tack till Niklas och Peter med team ,samt Åke Nyberg som möjliggjorde detta.

På eftermiddagen var det så dags för tidsträningen i CAR Corsa. Till det togs ett vanligt R-pass på 15 minuter.
Haraldsson var snabbast och fick starta i pole. Och på det följande R-passet så kördes tävlingen om 7 varv. Det var ingen större kamp om första ,andra och tredjeplatsen ,även om Sigbjörnsson närmade sig Haraldsson i de kurvigare partierna. Fjärde och femte platsen var inte heller någon publikfriande kamp för Hanström och Sandberg som höll avståndet både framåt och bakåt.Den verkliga kampen var om de tre sista platserna. Per Andersson som var på väg upp förbi Jerry i flera varv , tog i lite för mycket och tappade på 6é varvet en placering istället.

Summa av dagen var att alla verkade nöjda och glada , och det är ju hela meningen med dessa tillställningar.
För kalenderbitarna kan ju informeras att vi var ca: 95 st deltagande bilar , plus ett 20-tal extra förare på samma bil. Totala körtiden per pass för de flitigaste blev över 1 timme och 30minuter ,trots sanering och bogseringar. Lugna timmen ej inräknad.

Vi tackar alla deltagande och Istind ,och hoppas på att nästa år blir minst lika trevligt som 2001.
Väl mött nästa år önskar Östgöta maffian.


Slutresultat i CAR Corsa 29/9 2001. 7 varv Mantorps långa slinga.
Placering / Sluttid / Namn / Bilmod.
1 / 11.04.63 / Fredrik Haraldsson / GTV Turbo
2 / 11.07.90 / Fredrik Sigbjörnsson / 1600 GTJ
3 / 11.17.26 / Jesper Markusson / GTV 6
4 / 11.27.67 / Claes Hanström / 1750 GTV
5 / 11.36.29 / Björn Sandberg / 1600 GTJ
6 / 11.51.62 / Jerry Wingård / 2000 GTV
7 / 11.56.31 / Patrik Petersson / GTV 2000
8 / 12.02.53 / Per Andersson / GTV 6

Det finns 0 Bilder